Grilovaný úhoř je nejlepší čerstvě chycený. Takže z vody přímo na gril. Jen je potřeba ho vykuchat a kdo chce stáhnout. Na grilovaní je lepší i s kůží, aby nám hezky držel pohromadě.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Mrtvého úhoře vykucháme. Nařízneme od řitního otvoru až po hlavu a vyndáme všechny vnitřnosti. Kůži na grilování stahovat nemusíme. Dobře opláchneme a nakrájíme na větší špalíčky.
Špalíčky si osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme kořením na ryby a necháme odležet než si nachystáme gril.
Na rozpáleném grilu opékáme z každé strany zhruba 10 minut.
Můžeme podávat se zeleninou, grilovanou cuketou, pečivem a citrónem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 454.90 kcal |
Protein: 28.16 g |
Sacharidy: 15.51 g |
z toho cukr: 0.48 g |
Tuk: 30.21 g |
z toho nas. MK: 5.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2707-grilovany-uhor