Grilovaný úhoř

Grilovaný úhoř je nejlepší čerstvě chycený. Takže z vody přímo na gril. Jen je potřeba ho vykuchat a kdo chce stáhnout. Na grilovaní je lepší i s kůží, aby nám hezky držel pohromadě.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrtvého úhoře vykucháme. Nařízneme od řitního otvoru až po hlavu a vyndáme všechny vnitřnosti. Kůži na grilování stahovat nemusíme. Dobře opláchneme a nakrájíme na větší špalíčky.
  2. Špalíčky si osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme kořením na ryby a necháme odležet než si nachystáme gril.
  3. Na rozpáleném grilu opékáme z každé strany zhruba 10 minut.
  4. Můžeme podávat se zeleninou, grilovanou cuketou, pečivem a citrónem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 454.90 kcal | Protein: 28.16 g | Sacharidy: 15.51 g | z toho cukr: 0.48 g | Tuk: 30.21 g | z toho nas. MK: 5.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2707-grilovany-uhor