Římský salát je skvělým letním osvěžením. Můžeme si ho dát jako hlavní chod a nebo ho použít jako přílohu. Kdo má rád může doplnit o pečivo.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Salát si rozebereme, omyjeme a překrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky, cibuli, jarní cibulku.
Zeleninu si osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a překrájené olivy. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
Připravíme si ztracené vejce. Do hrnce si dáme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody přidáme ocet, lžící kroužíme ve vodě tak, abychom vytvořili vír. Do něj rozklepneme vejce a necháme 3 minuty vařit. Poté vejce vytáhneme.
Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 283.70 kcal |
Protein: 8.01 g |
Sacharidy: 9.92 g |
z toho cukr: 5.39 g |
Tuk: 21.85 g |
z toho nas. MK: 3.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2704-rimsky-salat-se-ztracenym-vejcem