Římský salát se ztraceným vejcem

Římský salát je skvělým letním osvěžením. Můžeme si ho dát jako hlavní chod a nebo ho použít jako přílohu. Kdo má rád může doplnit o pečivo.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Salát si rozebereme, omyjeme a překrájíme na větší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nakrájenou okurku, ředkvičky, cibuli, jarní cibulku.
  2. Zeleninu si osolíme, opepříme, přidáme olivový olej, balzamikový ocet a překrájené olivy. Promícháme a dáme vychladit do lednice.
  3. Připravíme si ztracené vejce. Do hrnce si dáme vodu a přivedeme k varu. Do vařící vody přidáme ocet, lžící kroužíme ve vodě tak, abychom vytvořili vír. Do něj rozklepneme vejce a necháme 3 minuty vařit. Poté vejce vytáhneme.
  4. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 283.70 kcal | Protein: 8.01 g | Sacharidy: 9.92 g | z toho cukr: 5.39 g | Tuk: 21.85 g | z toho nas. MK: 3.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2704-rimsky-salat-se-ztracenym-vejcem