Salát Caprese

Salát caprese je klasický italský salát připravovaný z rajčat, mozzarelly a bazalky (barvy italské vlajky). Důležité je použít kvalitní suroviny. Voňavá zralá rajčata, bůvolí mozzarellu a extra panenský olivový olej.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Rajčata i mozzarellu nakrájejte na kolečka, naskládejte na talíř a ozdobte lístky bazalky
  2. Nakonec salát dochuťe solí, čerstvě mletým pepřem a zakápněte olivovým olejem.
  3. Podávejte s čerstvou bagetou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 507.21 kcal | Protein: 36.16 g | Sacharidy: 8.89 g | z toho cukr: 6.40 g | Tuk: 35.43 g | z toho nas. MK: 15.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2703-salat-caprese