Frittata s rukolou, rajčaty a uzeným sýrem

Frittata má spoustu podob a nekonečně mnoho chutí. Zkuste kombinaci se zeleninou. Frittata bude šťavnatá a křehká.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce prošleháme vidličkou s kořením. Promícháme s rukolou. Nakrájíme si rajčata na kolečka.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme směs. Ihned přidáme rajčata. Pokud chceme rukolu chrupavější, přidáme až teď.
  3. Opečeme z jedné strany a opatrně otočíme. Nejlepším způsobem otáčení je pánev na pánev nebo na velkou pokličku a zpět do pánve.
  4. Z druhé strany dáme plátky sýru. Necháme krátce dopéci druhou stranu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 303.59 kcal | Protein: 15.14 g | Sacharidy: 2.14 g | z toho cukr: 1.61 g | Tuk: 25.79 g | z toho nas. MK: 7.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2699-frittata-s-rukolou-rajcaty-a-uzenym-syrem