Velká ovocná bublanina

Bublanina, kde můžete použít čerstvé nebo kompotované ovoce. Ze všechno nejlepší však je, když použijete co nejvíce druhů.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce dáme do mísy a prošleháme s cukry. Dlouze šleháme. Přidáme olej a ovocnou šťávu.
  2. Přimícháme tvaroh a jogurt.
  3. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přimícháme vařechou do těsta.
  4. Ovoce očistíme a případně zbavíme pecek. Tady jsou meruňky, třešně kompotované. Maliny a malinoostružiny čerstvé. Množství ovoce je orientační, jiné druhy budou mít jinou váhu.
  5. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 40 minut.
  6. Pocukrujeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 274.23 kcal | Protein: 6.27 g | Sacharidy: 38.38 g | z toho cukr: 22.53 g | Tuk: 10.75 g | z toho nas. MK: 2.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2698-velka-ovocna-bublanina