Gratinované brambory s dýní

Lehký oběd z mála surovin a rychlou přípravou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  2. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme dýni nakrájenou na plátky, osolíme, okořeníme a společně dusíme cca 10 minut.
  3. Zapékací misku vymažeme a střídáme vrstvy bramborových plátků a dýně.
  4. Mléko ohřejeme, Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a smícháme s mlékem. Necháme sýr rozpustit a vmícháme vejce. Směsí přelijeme brambory s dýní, posypeme strouhaným tvrdým sýrem a zapékáme na 180 °C cca 30 minut, než vejce ztuhnou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 517.90 kcal | Protein: 25.69 g | Sacharidy: 38.20 g | z toho cukr: 13.28 g | Tuk: 27.50 g | z toho nas. MK: 14.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2696-gratinovane-brambory-s-dyni