Černá čočka s marinovanou fetou

Neuvěřitelná kombinace čočky a feta sýru. Vhodné jako předkrm i jako hlavní chod.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme a ve vroucí vodě zlehka povaříme 5 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
  2. Rozmarýnové lístky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s najemno nakrájenou čili papričkou a zalijeme olivovým olejem. Sýr nakrájíme na kostky a přelijeme olejovou směsí. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
  3. Rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme cibuli a česnek a poté přidáme rajčata. Společně 5 minut podusíme.
  4. Přidáme čočku a zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevsákne. Hotovou čočku osolíme, opepříme a vmícháme máslo.
  5. Podáváme s marinovanou fetou.
  6. Tip: Čočka chutná výborně i s opečenou bagetkou. Pro milovníky uzenin lze doplnit i opečenou slaninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 628.14 kcal | Protein: 21.18 g | Sacharidy: 36.54 g | z toho cukr: 6.88 g | Tuk: 44.45 g | z toho nas. MK: 15.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2695-cerna-cocka-s-marinovanou-fetou