Neuvěřitelná kombinace čočky a feta sýru. Vhodné jako předkrm i jako hlavní chod.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čočku propláchneme a ve vroucí vodě zlehka povaříme 5 minut. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
Rozmarýnové lístky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s najemno nakrájenou čili papričkou a zalijeme olivovým olejem. Sýr nakrájíme na kostky a přelijeme olejovou směsí. Necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
Rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme cibuli a česnek a poté přidáme rajčata. Společně 5 minut podusíme.
Přidáme čočku a zalijeme vývarem. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevsákne. Hotovou čočku osolíme, opepříme a vmícháme máslo.
Podáváme s marinovanou fetou.
Tip: Čočka chutná výborně i s opečenou bagetkou. Pro milovníky uzenin lze doplnit i opečenou slaninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 628.14 kcal |
Protein: 21.18 g |
Sacharidy: 36.54 g |
z toho cukr: 6.88 g |
Tuk: 44.45 g |
z toho nas. MK: 15.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2695-cerna-cocka-s-marinovanou-fetou