Krkovička s cuketou a žampiony v rajčatové omáčce

Kousky krkovičky v jemné rajčatové omáčce ochucené bylinkami, společně dušené s čerstvými žampiony a cuketou. Jako přílohu můžeme požít vařené brambory ve slupce.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájenou krkovičku, osolíme, opepříme a restujeme.
  2. Po orestování přidáme nakrájené žampiony, opečeme a vsypeme na půl kolečka nakrájenou cuketu. Chvíli opékáme. Ne moc dlouho, zhruba 10 minut. Tak aby nám cuketa zůstala na skus.
  3. Zalijeme passatou, přidáme provensálské koření, kečup, necháme lehce projít varem a odstavíme z plotny.
  4. Můžeme podávat s vařeným bramborem, opékaným bramborem, kdo má co rád.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 266.31 kcal | Protein: 18.29 g | Sacharidy: 14.36 g | z toho cukr: 10.92 g | Tuk: 15.17 g | z toho nas. MK: 3.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2692-krkovicka-s-cuketou-a-zampiony-v-rajcatove-omacce