Jablková zmrzlina s datlovým sirupem

Doma si připravujeme velké sklenice jablečné přesnídávky a přes rok ji využijeme do spousty dobrot. Mražená podoba je však ze všech nejlepší.

Špatně se odhaduje množství datlového sirupu, každá přesnídávka je jinak sladká. Je třeba vyzkoušet a případně dosladit, než dáte zmrzlinu do zmrzlinovače nebo do formiček.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Smícháme v mixéru nebo ve zmrzlinovači a naléváme do formiček.
  2. Formičky uzavřeme a dáme do mrazničky na několik hodin, nejlépe přes noc.
  3. Množství je na 5 nanukových formiček.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 147.04 kcal | Protein: 1.29 g | Sacharidy: 31.25 g | z toho cukr: 30.05 g | Tuk: 1.24 g | z toho nas. MK: 0.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2684-jablkova-zmrzlina-s-datlovym-sirupem