Sladký chlebík s tvarohem a jogurtem

Buchta plná tvarohu a jogurtu pečená ve formě na biskupský chlebíček chutná výborně a vydrží dlouhou vláčná. Nahoru se hodí citrónová poleva.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Máslo a vejce necháme v pokojové teplotě. Máslo musí změknout.
  2. V robotu vyšleháme vejce s cukry, přidáme máslo. Po rozmíchání přidáme tvaroh a jogurt. Důkladně prošleháme.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do směsi nakonec.
  4. Nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Dobře přikryjeme alobalem.
  5. Pečeme 1 h a 15 minut. Odklopíme alobal a pečeme dalších 15 minut.
  6. Necháme vychladnout a vyklopíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 278.48 kcal | Protein: 6.38 g | Sacharidy: 37.40 g | z toho cukr: 27.10 g | Tuk: 11.72 g | z toho nas. MK: 7.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2682-sladky-chlebik-s-tvarohem-a-jogurtem