Vydatná snídaně v podobě chutné omelety dá trošku práce, ale výsledek stojí za to. Zpříjemněte si víkendové ráno skvělou snídaní.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Dáme restovat na pánev na sádlo. Nespěcháme. Necháme cibuli úplně zezlátnout. Občas promícháme.
Na hotovou cibuli rozprostřeme šunku a vysočinu.
V talířku rozšleháme vejce, mléko, papriku, sůl a pepř. Prohřátou šunku a vysočinu zalijeme vejci a přidáme nadrobno nakrájený česnek. (Nakrájený, ne prolisovaný.)
Pánev přiklopíme poklicí a snížíme teplotu. Nemícháme, neobracíme.
Nakonec poklademe plátky sýru a na chvíli rozehřejeme pod poklicí.
Abyste nepotrhali omeletu před servírováním můžete pánev přiklopit velkým prkýnkem a omeletu obrátit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 549.45 kcal |
Protein: 32.38 g |
Sacharidy: 9.17 g |
z toho cukr: 4.89 g |
Tuk: 42.21 g |
z toho nas. MK: 19.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2681-salamova-omeleta