Salámová omeleta

Vydatná snídaně v podobě chutné omelety dá trošku práce, ale výsledek stojí za to. Zpříjemněte si víkendové ráno skvělou snídaní.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Dáme restovat na pánev na sádlo. Nespěcháme. Necháme cibuli úplně zezlátnout. Občas promícháme.
  2. Na hotovou cibuli rozprostřeme šunku a vysočinu.
  3. V talířku rozšleháme vejce, mléko, papriku, sůl a pepř. Prohřátou šunku a vysočinu zalijeme vejci a přidáme nadrobno nakrájený česnek. (Nakrájený, ne prolisovaný.)
  4. Pánev přiklopíme poklicí a snížíme teplotu. Nemícháme, neobracíme.
  5. Nakonec poklademe plátky sýru a na chvíli rozehřejeme pod poklicí.
  6. Abyste nepotrhali omeletu před servírováním můžete pánev přiklopit velkým prkýnkem a omeletu obrátit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 549.45 kcal | Protein: 32.38 g | Sacharidy: 9.17 g | z toho cukr: 4.89 g | Tuk: 42.21 g | z toho nas. MK: 19.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2681-salamova-omeleta