Kokosky v čokoládě

Výborný dezert, co chutí připomíná oblíbené tyčinky Bounty nebo Koko. Je třeba skladovat v lednici, ale nemusíte mít strach, dlouho se tam nezdrží.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Kokos v míse smícháme s vanilkovým cukrem a salkem. Dobře propracujeme.
  2. Mandle spaříme asi 1 minutu v horké vodě, zalijeme studenou vodou a oloupeme.
  3. Z kokosové směsi tvoříme v dlani malé válečky, dovnitř dáme mandli. Hodně mačkáme. Trochu to lepí, ale namáčení rukou ve studené vodě se mi moc neosvědčilo.
  4. Válečky rovnáme na podložku a dáme do mrazničky na asi 2 hodiny, lépe se poté obalují v rozpuštěné čokoládě. Celkem je to asi 35 tyčinek.
  5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, používám na polovinu hořkou čokoládu a na polovinu mléčnou čokoládu. Namáčíme a obalujeme v čokoládě, nejlépe to jde vidličkami.
  6. Skládáme na podložku s pečícím papírem a dáme vychladit do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 321.01 kcal | Protein: 4.75 g | Sacharidy: 39.88 g | z toho cukr: 38.15 g | Tuk: 15.42 g | z toho nas. MK: 8.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2679-kokosky-v-cokolade