Pečené kuře nad párou

Když jsem poprvé viděla péci kuře bez pekáče, jen na mřížce v troubě, byla jsem poněkud skeptická. Ale jen do chvíle, než jsem jej ochutnala. Vyzkoušejte jiný způsob pečení kuřete, jistě si jej zamilujete.

Kuře se pokládá přímo na mřížku v troubě, a pod něj se umísťuje velký pekáč s vodou. Výsledek stojí za to.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Do kuřete vmasírujeme z vnějších stran sůl, pepř, grilovací koření. Zbytek koření smícháme s anglickou slaninou a cibulí.
  3. Ochucenou cibuli s anglickou slaninou dáme dovnitř kuřete.
  4. Kuřeti svážeme nohy a posypeme jej kmínem. Pokládáme na umytou mřížku v troubě. Pokládáme na prsa.
  5. Pod kuře dáme velký pekáč naplněný do poloviny vodou.
  6. Pečeme na 150 stupňů 3 hodiny. Neotáčíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 610.22 kcal | Protein: 49.60 g | Sacharidy: 9.85 g | z toho cukr: 1.29 g | Tuk: 41.19 g | z toho nas. MK: 3.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2673-pecene-kure-nad-parou