Když jsem poprvé viděla péci kuře bez pekáče, jen na mřížce v troubě, byla jsem poněkud skeptická. Ale jen do chvíle, než jsem jej ochutnala. Vyzkoušejte jiný způsob pečení kuřete, jistě si jej zamilujete.
Kuře se pokládá přímo na mřížku v troubě, a pod něj se umísťuje velký pekáč s vodou. Výsledek stojí za to.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
Do kuřete vmasírujeme z vnějších stran sůl, pepř, grilovací koření. Zbytek koření smícháme s anglickou slaninou a cibulí.
Ochucenou cibuli s anglickou slaninou dáme dovnitř kuřete.
Kuřeti svážeme nohy a posypeme jej kmínem. Pokládáme na umytou mřížku v troubě. Pokládáme na prsa.
Pod kuře dáme velký pekáč naplněný do poloviny vodou.
Pečeme na 150 stupňů 3 hodiny. Neotáčíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 610.22 kcal |
Protein: 49.60 g |
Sacharidy: 9.85 g |
z toho cukr: 1.29 g |
Tuk: 41.19 g |
z toho nas. MK: 3.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2673-pecene-kure-nad-parou