Jednoduše připravená perníková buchta plná křupavých mandlí. Pečeno ve velkém pekáči, rozměry asi 30 × 50 cm.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Vodu přivedeme k varu a nasypeme mandle. Vaříme jednu minutu, vodu vylijeme a nalijeme studenou. Chvíli necháme vychladit. Pak mandle oloupeme a nasekáme nahrubo.
Připravíme si pekáč, vymažeme a vysypeme nebo použijeme pečící papír.
V míse rozšleháme vejce, cukr, olej a mléko.
V jiné míse smícháme mouku s prášky do pečiva, pudinkem, skořicí a perníkovým kořením. Přidáme k vaječné směsi a promícháme vařechou nebo šlehačem.
Dáme do pekáče, posypeme mandlemi. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Můžeme dozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 295.88 kcal |
Protein: 5.18 g |
Sacharidy: 38.34 g |
z toho cukr: 18.44 g |
Tuk: 13.28 g |
z toho nas. MK: 1.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2667-mandlovy-pernik-na-pekac