Mandlový perník na pekáč

Jednoduše připravená perníková buchta plná křupavých mandlí. Pečeno ve velkém pekáči, rozměry asi 30 × 50 cm.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Vodu přivedeme k varu a nasypeme mandle. Vaříme jednu minutu, vodu vylijeme a nalijeme studenou. Chvíli necháme vychladit. Pak mandle oloupeme a nasekáme nahrubo.
  2. Připravíme si pekáč, vymažeme a vysypeme nebo použijeme pečící papír.
  3. V míse rozšleháme vejce, cukr, olej a mléko.
  4. V jiné míse smícháme mouku s prášky do pečiva, pudinkem, skořicí a perníkovým kořením. Přidáme k vaječné směsi a promícháme vařechou nebo šlehačem.
  5. Dáme do pekáče, posypeme mandlemi. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Můžeme dozdobit čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 295.88 kcal | Protein: 5.18 g | Sacharidy: 38.34 g | z toho cukr: 18.44 g | Tuk: 13.28 g | z toho nas. MK: 1.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2667-mandlovy-pernik-na-pekac