Hovězí vývar s nudlemi

Každý má rád vývar jinak. Někdo rád řídký, jinému v něm musí lžíce stát, čím více zeleniny a nudlí, tím lépe. Postup vaření je ale ve většině případů stejný či velmi podobný.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kosti dáme zatáhnout do trouby předehřáté na 220 °C asi na 20 minut, až jsou mírně dozlatova opečené.
  2. Poté je vložíme do hrnce, přidáme očištěnou jednu mrkev, jednu petržel a jeden kousek celeru. Samozřejmě se řídíme velikostí zeleniny. Obří mrkev nám polévku zbytečně osladí. Přidáme také polovinu pórku, koření a zalijeme vroucí vodou asi do 3/4 hrnce.
  3. Zprudka zavaříme, poté ztlumíme, aby vývar jen lehce probublával. Osolíme. Pokud se bude na povrchu vývaru tvořit pěna, sesbíráme ji lžící či naběračkou.
  4. Hrnec zakryjeme a vaříme na mírném ohni cca 3,5 hodiny, klidně i déle.
  5. Poté vývar přecedíme. Nyní přijde na řadu druhá mrkev, petržel a druhý kousek celeru. Vyvařenou zeleninu vyhodíme a uvaříme si ve vývaru novou, která už zůstane ke konzumaci.
  6. Ke konci přidáme i na drobné kousky pokrájený pórek a obrané maso. Na úplný závěr vsypeme nasekanou pažitku a petrželovou nať, případně dosolíme.
  7. Do talíře vložíme předem uvařené nudle a zalijeme horkým vývarem. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 205.90 kcal | Protein: 18.17 g | Sacharidy: 9.28 g | z toho cukr: 3.82 g | Tuk: 12.91 g | z toho nas. MK: 4.79 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2656-hovezi-vyvar-s-nudlemi