Dvoubarevná buchta s ovocem

Na buchtu zpracováváme dvě těsta a příprava je trošku pracnější. Výsledek ale rozhodně stojí za to.

Ingredience (20 x porce)

Tvarohové těsto

Postup přípravy

  1. Vejce prošleháme s cukry a zašleháme olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec vmícháme šťávu z kompotu.
  2. Ovoce zbavíme případných pecek a necháme na cedníku okapat.
  3. V jiné míse vyšleháme máslo s tvarohem, cukrem a moukou. Pokud by byla směs příliš hustá a nešla rozšlehat, přidáme trochu mléka.
  4. Na plech dáme pečící papír a nalijeme tmavé těsto. Je to pečené na plechu 40 x 50 cm.
  5. Vezmeme dvě lžíce a poklademe tvarohové hromádky na tmavé těsto. Nakonec dáme ovoce.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 30 až 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 372.98 kcal | Protein: 5.95 g | Sacharidy: 55.19 g | z toho cukr: 31.61 g | Tuk: 14.60 g | z toho nas. MK: 5.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2653-dvoubarevna-buchta-s-ovocem