Tvaroh a čokoláda je kombinace u které nemůžete udělat chybu. Tvarohový dortík nechte uležet a polevu dávejte až druhý den.
Ingredience (10 x porce)
Náplň
Poleva
Postup přípravy
Vejce oddělte a bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse prošlehejte žloutky s cukrem až hmota zbělá. Postupně přidávejte olej a zašlehávejte.
Nakonec vařechou vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmíchejte sníh. Míchat jen krátce ať v těstě zůstane co nejvíce vzduchu.
Vlijte do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů, vložte dort a ihned snižte teplotu na 160 stupňů. Pečte 40 minut.
Poté vytáhněte, nechte vychladnout. Rozkrojte na polovinu a naplňte krémem. Polovinu krému dovnitř a polovinu nahoru.
Na krém si připravte změklé máslo a do něj přidejte ostatní ingredience. Vše vyšlehejte a dejte chladit během pečení a chladnutí korpusu.
Dort i s krémem vložte do lednice na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
Druhý den připravte krém. Ve vodní lázni rozehřejte máslo, přidejte smetanu a rozpusťte nalámanou čokoládu. Nechte chvíli vychladnout.
Dort znovu cvakněte do umyté formy, dno předpokládám zůstalo. Zalijte krémem a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
Nahoru můžete nastrouhat čokoládu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 691.42 kcal |
Protein: 11.79 g |
Sacharidy: 65.09 g |
z toho cukr: 49.92 g |
Tuk: 43.17 g |
z toho nas. MK: 21.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2650-tvarohovy-dortik