Tvarohový dortík

Tvaroh a čokoláda je kombinace u které nemůžete udělat chybu. Tvarohový dortík nechte uležet a polevu dávejte až druhý den.

Ingredience (10 x porce)

Náplň

Poleva

Postup přípravy

  1. Vejce oddělte a bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse prošlehejte žloutky s cukrem až hmota zbělá. Postupně přidávejte olej a zašlehávejte.
  2. Nakonec vařechou vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Opatrně vmíchejte sníh. Míchat jen krátce ať v těstě zůstane co nejvíce vzduchu.
  3. Vlijte do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
  4. Troubu rozehřejte na 180 stupňů, vložte dort a ihned snižte teplotu na 160 stupňů. Pečte 40 minut.
  5. Poté vytáhněte, nechte vychladnout. Rozkrojte na polovinu a naplňte krémem. Polovinu krému dovnitř a polovinu nahoru.
  6. Na krém si připravte změklé máslo a do něj přidejte ostatní ingredience. Vše vyšlehejte a dejte chladit během pečení a chladnutí korpusu.
  7. Dort i s krémem vložte do lednice na několik hodin, nejlépe do druhého dne.
  8. Druhý den připravte krém. Ve vodní lázni rozehřejte máslo, přidejte smetanu a rozpusťte nalámanou čokoládu. Nechte chvíli vychladnout.
  9. Dort znovu cvakněte do umyté formy, dno předpokládám zůstalo. Zalijte krémem a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  10. Nahoru můžete nastrouhat čokoládu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 691.42 kcal | Protein: 11.79 g | Sacharidy: 65.09 g | z toho cukr: 49.92 g | Tuk: 43.17 g | z toho nas. MK: 21.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2650-tvarohovy-dortik