Krkovice je šťavnaté masíčko, které nemusíte připravovat pouze klasicky například s knedlíkem a špenátem, ale také trošku originálněji. A pikantněji...
Ingredience (4 x porce)
příloha
Postup přípravy
Připravíme si směs s hořčice, tekutého medu a rozmarýnu.
Na dno pekáčku poklademe nakrájenou cibuli.
Očištěné maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí. Podlijeme pivem, ovšem jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů.
Podle potřeby podléváme pivem nebo vodou. Po 45 minutách pekáček odkryjeme a dopékáme doměkka. Maso můžeme přelévat výpekem, bude mít krásnou barvičku.
Podáváme se šťouchanými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 456.08 kcal |
Protein: 34.17 g |
Sacharidy: 37.36 g |
z toho cukr: 11.18 g |
Tuk: 16.70 g |
z toho nas. MK: 4.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2649-krkovice-na-medu-horcici-a-cernem-pivu