Krkovice na medu, hořčici a černém pivu

Krkovice je šťavnaté masíčko, které nemusíte připravovat pouze klasicky například s knedlíkem a špenátem, ale také trošku originálněji. A pikantněji...

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Připravíme si směs s hořčice, tekutého medu a rozmarýnu.
  2. Na dno pekáčku poklademe nakrájenou cibuli.
  3. Očištěné maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí. Podlijeme pivem, ovšem jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů.
  4. Podle potřeby podléváme pivem nebo vodou. Po 45 minutách pekáček odkryjeme a dopékáme doměkka. Maso můžeme přelévat výpekem, bude mít krásnou barvičku.
  5. Podáváme se šťouchanými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 456.08 kcal | Protein: 34.17 g | Sacharidy: 37.36 g | z toho cukr: 11.18 g | Tuk: 16.70 g | z toho nas. MK: 4.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2649-krkovice-na-medu-horcici-a-cernem-pivu