Hovězí na hříbkách

Jednoduchý recept na měkké a šťavnaté hovězí doplněné sušenými houbami. Hodí se k rýži, bramborové kaši i těstovinám.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na menší medailonky a okořeníme z obou stran, necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a dáme restovat na sádlo. Přidáme maso a orestujeme z obou stran.
  3. Podlijeme vodou nebo vývarem, snížíme teplotu na minimum a dusíme 1 hodinu.
  4. Po hodině přidáme sušené houby a znovu dusíme. Pokud je třeba, doléváme vodu. Nakonec znovu přisolíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 236.19 kcal | Protein: 18.77 g | Sacharidy: 7.86 g | z toho cukr: 2.66 g | Tuk: 37.00 g | z toho nas. MK: 7.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2647-hovezi-na-hribkach