Kotlety na šlehačce s hořčicí

Klasické kotlety na šlehačce s bramborem známe všichni, co trošku recept inovovat? Zkuste ten dnešní.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Kotlety si omyjeme, očistíme, naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme.
  3. Vložíme do pekáčku, kde jsme již dno zasypali nakrájenou cibulí.
  4. Vlijeme také výpek, přidáme ještě trošku oleje, podlijeme a na 200 stupňů zakryté pečeme asi půl hodiny.
  5. Mezitím si plnotučnou hořčici rozšleháme ve smetaně.
  6. Odkryjeme pekáč, kotlety posypeme kroužky lahůdkové cibulky a zalijeme smetanou s hořčicí.
  7. Pečeme už odkryté, dokud není maso měkké.
  8. Podáváme s rýží, ale můžeme i s bramborem či hranolky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 769.20 kcal | Protein: 53.26 g | Sacharidy: 68.15 g | z toho cukr: 3.08 g | Tuk: 30.98 g | z toho nas. MK: 16.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2642-kotlety-na-slehacce-s-horcici