Fazolová polévka s klobásou, bez mouky
Velmi hustá fazolová polévka, do které nepatří ani zrnko mouky. Je vydatná a zasytí na dlouhou dobu.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Fazole namočíme do vody přes noc. Druhý den uvaříme s kostkou vývaru do měkka. Ke konci vaření přidáme nakrájenou klobásu.
- Můžete ji pro lepší chuť orestovat na pánvi, ale je to podle typu klobásy, u některých to není nutné.
- Poté vyjmeme asi 1/3 obsahu, včetně klobás a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme do hladkého krému tyčovým mixérem.
- Vrátíme klobásy a část fazolí, rozetřeme majoránku a chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale většinou to není třeba.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 239.54 kcal |
Protein: 13.28 g |
Sacharidy: 22.39 g |
z toho cukr: 1.65 g |
Tuk: 8.01 g |
z toho nas. MK: 2.53 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2640-fazolova-polevka-s-klobasou-bez-mouky