Fazolová polévka s klobásou, bez mouky

Velmi hustá fazolová polévka, do které nepatří ani zrnko mouky. Je vydatná a zasytí na dlouhou dobu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme do vody přes noc. Druhý den uvaříme s kostkou vývaru do měkka. Ke konci vaření přidáme nakrájenou klobásu.
  2. Můžete ji pro lepší chuť orestovat na pánvi, ale je to podle typu klobásy, u některých to není nutné.
  3. Poté vyjmeme asi 1/3 obsahu, včetně klobás a dáme stranou. Zbytek rozmixujeme do hladkého krému tyčovým mixérem.
  4. Vrátíme klobásy a část fazolí, rozetřeme majoránku a chvíli povaříme. Můžeme dochutit solí a pepřem, ale většinou to není třeba.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 239.54 kcal | Protein: 13.28 g | Sacharidy: 22.39 g | z toho cukr: 1.65 g | Tuk: 8.01 g | z toho nas. MK: 2.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2640-fazolova-polevka-s-klobasou-bez-mouky