Obalovaný květák s bramborovou kaší
Pokud máte doma vegetariána a už vám dochází nápady, co mu připravit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na obalovaný květák s bramborovou kaší.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Na kaši
-
-
-
Postup přípravy
- Květák očistíme a rozdělíme na menší kousky a dáme ho do vody vařit cca na 10 min. Nesmí být měkký a drolit se.
- Po uvaření si připravíme strouhanku, mouku a vejce a vychlazený květák osolíme a obalujeme v trojobalu.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a květák necháme do zlatova osmahnout a necháme odkapat od oleje.
- Mezitím si oloupeme brambory a dáme je vařit. Osolíme a vaříme do měkka.
- Odlijeme vodu a přidáme ¼ másla a dolejeme mléko.
- Poté šťouchadlem nebo v robotu rozmixujeme na hladkou kaši. A je hotovo. Přejeme dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 395.02 kcal |
Protein: 12.02 g |
Sacharidy: 27.45 g |
z toho cukr: 5.92 g |
Tuk: 25.54 g |
z toho nas. MK: 12.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2629-obalovany-kvetak-s-bramborovou-kasi