Obalovaný květák s bramborovou kaší

Pokud máte doma vegetariána a už vám dochází nápady, co mu připravit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na obalovaný květák s bramborovou kaší.

Ingredience (4 x porce)

Na kaši

Postup přípravy

  1. Květák očistíme a rozdělíme na menší kousky a dáme ho do vody vařit cca na 10 min. Nesmí být měkký a drolit se.
  2. Po uvaření si připravíme strouhanku, mouku a vejce a vychlazený květák osolíme a obalujeme v trojobalu.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a květák necháme do zlatova osmahnout a necháme odkapat od oleje.
  4. Mezitím si oloupeme brambory a dáme je vařit. Osolíme a vaříme do měkka.
  5. Odlijeme vodu a přidáme ¼ másla a dolejeme mléko.
  6. Poté šťouchadlem nebo v robotu rozmixujeme na hladkou kaši. A je hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 395.02 kcal | Protein: 12.02 g | Sacharidy: 27.45 g | z toho cukr: 5.92 g | Tuk: 25.54 g | z toho nas. MK: 12.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2629-obalovany-kvetak-s-bramborovou-kasi