Sirup z bezových květů

Sirup z bezových květů je u nás velmi oblíbeným nápojem hlavně v létě. Právě rozkvétají první květy, tak už děláme zásoby sirupu na léto. Nejvíce osvěží, když sirup smícháme s perlivou vodou a vytvoříme tak skvělou limonádu.

Ingredience (100 x porce)

Postup přípravy

  1. Bezové květy otřepeme od různé havěti a pokud je potřeba opláchneme. Pozor, ať nesmyjeme pyl, který je pro sirup velmi důležitý.
  2. Připravené květy dáme do hrnce, přidáme kolečka citrónu, který jsme pořádně vydrhli, vsypeme kyselinu citrónovou a zalijeme chladnou převařenou vodou. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v kuchyni 24 hodin.
  3. Druhý den přecedíme přes plátno do hrnce, aby nám zůstala čistá šťáva. Šťávu dáme na plotnu na mírný oheň a vsypeme cukr. Pomalu zahříváme asi 20 minut dokud se cukr nerozpustí.
  4. Po rozpuštění cukru vypneme plotnu a máme hotový sirup. Ten si přelijeme do čistých skleněných lahví a uchováváme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 85.38 kcal | Protein: 0.01 g | Sacharidy: 22.05 g | z toho cukr: 21.98 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2621-sirup-z-bezovych-kvetu