Topinka s kuřecími játry

Většina z nás má oblíbené topinky třeba k pivu nebo vínu na večeři, ale dobrá topinka na snídani vám může zvednout náladu na celý den.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi si rozpustíme na kostičky nakrájený špek, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, očištěná játra a orestujeme do měkka.
  2. Po změknutí rozklepneme do směsi vejce, osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
  3. Chléb si opečeme v toustovači. Hotovou topinku si potřeme česnekem.
  4. Topinku ozdobíme směsí z jater, plátkový sýr si nakrájíme na nudličky a posypeme sýrem. Můžeme dozdobit jarní cibulkou a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 404.20 kcal | Protein: 27.71 g | Sacharidy: 19.63 g | z toho cukr: 4.72 g | Tuk: 23.16 g | z toho nas. MK: 9.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2618-topinka-s-kurecimi-jatry