Grilovaný kapr je ideální večeře pro ty, co se snaží odlehčit svůj jídelníček, ale i pro milovníky ryb. Kombinací ryby a zelného salátu coleslaw se jídlo stává opravdovou pochoutkou.
Ingredience (8 x porce)
Coleslaw
Postup přípravy
Podkovy kapra si opláchneme, vložíme do mísy, okořeníme kořením na ryby, posypeme nakrájenými bylinkami, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek a olej. Vše rukama promícháme, podle potřeby zakápneme olejem a dáme do lednice uležet.
Na salát si nakrouháme zelí na nudličky, přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na drobno a osolíme. Prohněteme rukama tak, aby jsme zelí co nejvíce polámali, teprve potom nám pustí šťávu. Chvíli necháme odležet zhruba 10 minut.
Po odležení přidáme cukr, ocet, majonézu, pepř, promícháme a dáme uležet do chladna.
Na rozpálený gril položíme kapra a z každé strany grilujeme zhruba 6 až 8 minut, záleží jak velké podkovy kapra máte.
Po opečení podáváme společně se salátem, případně pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 571.20 kcal |
Protein: 37.72 g |
Sacharidy: 11.65 g |
z toho cukr: 9.58 g |
Tuk: 39.51 g |
z toho nas. MK: 6.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2615-grilovany-kapr-se-salatem-coleslaw