Grilovaný kapr se salátem coleslaw

Grilovaný kapr je ideální večeře pro ty, co se snaží odlehčit svůj jídelníček, ale i pro milovníky ryb. Kombinací ryby a zelného salátu coleslaw se jídlo stává opravdovou pochoutkou.

Ingredience (8 x porce)

Coleslaw

Postup přípravy

  1. Podkovy kapra si opláchneme, vložíme do mísy, okořeníme kořením na ryby, posypeme nakrájenými bylinkami, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme prolisovaný česnek a olej. Vše rukama promícháme, podle potřeby zakápneme olejem a dáme do lednice uležet.
  2. Na salát si nakrouháme zelí na nudličky, přidáme nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na drobno a osolíme. Prohněteme rukama tak, aby jsme zelí co nejvíce polámali, teprve potom nám pustí šťávu. Chvíli necháme odležet zhruba 10 minut.
  3. Po odležení přidáme cukr, ocet, majonézu, pepř, promícháme a dáme uležet do chladna.
  4. Na rozpálený gril položíme kapra a z každé strany grilujeme zhruba 6 až 8 minut, záleží jak velké podkovy kapra máte.
  5. Po opečení podáváme společně se salátem, případně pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 571.20 kcal | Protein: 37.72 g | Sacharidy: 11.65 g | z toho cukr: 9.58 g | Tuk: 39.51 g | z toho nas. MK: 6.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2615-grilovany-kapr-se-salatem-coleslaw