Polníčkový salát s lososem a cizrnou

Skvělý obědový salát s teplým lososem plný chuti. Zkuste vyměnit běžnou bramborovou přílohu za svěží zeleninu.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa opláchneme, pokapeme citrónovou šťávou a z obou stran osolíme a opepříme. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Poté dáme na pánev s rozpuštěným máslem kůží dolů. Na střední teplotu opečeme z jedné a pak z druhé strany (asi 6 min každá strana).
  3. Mezitím připravíme salát. Polníček propláchneme na sítku a natrháme do mísy, přidáme rukolu, nakrájený okurek a cherry rajčata. Olej smícháme s hořčicí a vmícháme do salátu.
  4. Nahoru dáme kousky teplého lososa a cizrnu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 742.54 kcal | Protein: 39.65 g | Sacharidy: 21.13 g | z toho cukr: 9.43 g | Tuk: 53.60 g | z toho nas. MK: 16.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2613-polnickovy-salat-s-lososem-a-cizrnou