Skvělý obědový salát s teplým lososem plný chuti. Zkuste vyměnit běžnou bramborovou přílohu za svěží zeleninu.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Lososa opláchneme, pokapeme citrónovou šťávou a z obou stran osolíme a opepříme. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
Poté dáme na pánev s rozpuštěným máslem kůží dolů. Na střední teplotu opečeme z jedné a pak z druhé strany (asi 6 min každá strana).
Mezitím připravíme salát. Polníček propláchneme na sítku a natrháme do mísy, přidáme rukolu, nakrájený okurek a cherry rajčata. Olej smícháme s hořčicí a vmícháme do salátu.
Nahoru dáme kousky teplého lososa a cizrnu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 742.54 kcal |
Protein: 39.65 g |
Sacharidy: 21.13 g |
z toho cukr: 9.43 g |
Tuk: 53.60 g |
z toho nas. MK: 16.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2613-polnickovy-salat-s-lososem-a-cizrnou