Rychlá kefírová buchta

Kefírová buchta je známá už z dob našich babiček. Tato buchta je velmi rychlá, vláčná a skvěle chutná. Do těsta se dají přidat další ingredience, které máte rádi, a přesto je vždy výsledek perfektní.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. V první míse si smícháme tekuté ingredience, kefír, olej, vejce.
  2. V druhé míse si smícháme suché ingredience, mouku, cukr, kakao a jedlou sodu.
  3. Suchou směs za stálého míchání vsypeme do tekuté směsi. Můžeme přidat ořechy, rozinky, kokos podle vaší chuti. Vypracujeme hladké těsto.
  4. Vlijeme na předem vymazaný plech a pečeme při teplotě 170 stupňů asi 30 minut.
  5. Můžeme podávat potřené domácí marmeládou, polité čokoládou, plněné krémem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 176.47 kcal | Protein: 2.86 g | Sacharidy: 24.12 g | z toho cukr: 14.36 g | Tuk: 7.66 g | z toho nas. MK: 1.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2609-rychla-kefirova-buchta