Hebká polévka s výbornou chutí zakysané smetany a pikantním chilli kořením. Je snadná na přípravu a není zahuštěná moukou.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dýni očistíme, vybereme střed a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci se širším dnem orestujeme dýni na sádle. Zalijeme vodou, hladina by v hrnci měla sahat těsně nad.
Přidáme bujón a prolisovaný česnek. Snížíme teplotu, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí.
Hotové rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme chilli, dochutíme solí a pepřem. Chvíli povaříme.
Vypneme, a nakonec vmícháme zakysanou smetanu, už nevaříme. Podáváme s krutony.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 190.48 kcal |
Protein: 2.34 g |
Sacharidy: 7.50 g |
z toho cukr: 6.03 g |
Tuk: 16.64 g |
z toho nas. MK: 7.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2605-hokaido-polevka-s-chilli-a-zakysanou-smetanou