Hokaido polévka s chilli a zakysanou smetanou

Hebká polévka s výbornou chutí zakysané smetany a pikantním chilli kořením. Je snadná na přípravu a není zahuštěná moukou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni očistíme, vybereme střed a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci se širším dnem orestujeme dýni na sádle. Zalijeme vodou, hladina by v hrnci měla sahat těsně nad.
  2. Přidáme bujón a prolisovaný česnek. Snížíme teplotu, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí.
  3. Hotové rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme chilli, dochutíme solí a pepřem. Chvíli povaříme.
  4. Vypneme, a nakonec vmícháme zakysanou smetanu, už nevaříme. Podáváme s krutony.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 190.48 kcal | Protein: 2.34 g | Sacharidy: 7.50 g | z toho cukr: 6.03 g | Tuk: 16.64 g | z toho nas. MK: 7.62 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2605-hokaido-polevka-s-chilli-a-zakysanou-smetanou