Chutné a šťavnaté kostky z kuřecích prsou, které jsou připraveny na troše másla se hodí jako lehký hlavní chod. Kdo se při pondělku pustí do redukční diety, postačí mu jako příloha dušená mrkev a celer. Jinak podáváme s rýží.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky.
V hrnci se širokým dnem rozpustíme máslo a orestujeme kuřecí kostky s kořením. Přidáme zeleninu.
Společně chvíli restujeme a podlijeme do 2/3 vodou nebo vývarem. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme na mírný stupeň asi 1,5 hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 485.08 kcal |
Protein: 37.29 g |
Sacharidy: 16.24 g |
z toho cukr: 6.67 g |
Tuk: 28.26 g |
z toho nas. MK: 15.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2604-kureci-kostky-s-mrkvi-a-celerem