Kapustová polévka s houbami

Od klasické kapustové polévky se liší tím, že je vařená z růžičkové kapusty. Polévka je jemnější, chutnější a na talíři dobře vypadá.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a vložíme nastrouhanou zeleninu, cibuli na kostičky a opražíme do zlatova.
  2. Zaprášíme hladkou moukou, chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. Do polévky vložíme omyté kapusty, brambory nakrájené na menší kostičky a houby. Vše vaříme asi 30 minut.
  4. Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, vegetou, nakrájenou petrželovou natí a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 273.62 kcal | Protein: 12.12 g | Sacharidy: 49.23 g | z toho cukr: 10.85 g | Tuk: 1.25 g | z toho nas. MK: 0.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2599-kapustova-polevka-s-houbami