Čočková polévka bez mouky s bulgurem

Čočková polévka se tradičně připravuje se zásmažkou z bílé mouky a sádla. Vyzkoušejte lehčí verzi a polévku zahustěte rozmixovanou čočkou.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku přes noc namočíme. Poté s bujónem, prolisovaným česnekem a vegetou uvaříme pod pokličkou do měkka.
  2. Bulgur dáme vařit zvlášť.
  3. Z uvařené čočky vytáhneme asi 1/3. Zbytek rozmixujeme dohladka. Přidáme zpět čočku a vmícháme bulgur.
  4. Ochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 129.49 kcal | Protein: 7.58 g | Sacharidy: 20.90 g | z toho cukr: 0.67 g | Tuk: 0.46 g | z toho nas. MK: 0.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2598-cockova-polevka-bez-mouky-s-bulgurem