Čočková polévka bez mouky s bulgurem
Čočková polévka se tradičně připravuje se zásmažkou z bílé mouky a sádla. Vyzkoušejte lehčí verzi a polévku zahustěte rozmixovanou čočkou.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Čočku přes noc namočíme. Poté s bujónem, prolisovaným česnekem a vegetou uvaříme pod pokličkou do měkka.
- Bulgur dáme vařit zvlášť.
- Z uvařené čočky vytáhneme asi 1/3. Zbytek rozmixujeme dohladka. Přidáme zpět čočku a vmícháme bulgur.
- Ochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 129.49 kcal |
Protein: 7.58 g |
Sacharidy: 20.90 g |
z toho cukr: 0.67 g |
Tuk: 0.46 g |
z toho nas. MK: 0.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2598-cockova-polevka-bez-mouky-s-bulgurem