Čočková polévka

Připravte si k nedělnímu obědu dětmi oblíbenou čočkovou polévku, která je nejen zdravá, ale také chutná skvěle. Do receptu si můžete přidat opečenou slaninu, kterou nakonec do čočkové polévky přidáte. Recept je vhodný pro vegetariány.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku si necháme přes noc namočenou ve vodě, nebo stačí 3-4 hodiny před vařením.
  2. Do hrnce si dáme rozehřát máslo a na drobno nakrájenou cibuli. Tu necháme zesklovatět a přidáme nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek.
  3. Přilejeme trochu vody a necháme cca 15 minut dusit.
  4. Po 15 min. čočku procedíme, necháme odkapat a přidáme do hrnce. Přilejeme cca litr vody, osolíme a opepříme a necháme vařit, dokud není čočka měkká.
  5. Jakmile čočka změkne, v dlaních rozdrtíme majoránku a přidáme do polévky, dochutíme ještě solí a pepřem, pokud není dost slaná a také octem (pokud ji máte rádi kyselejší). A je hotovo. Přejeme dobrou chuť

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 149.56 kcal | Protein: 8.12 g | Sacharidy: 18.94 g | z toho cukr: 1.96 g | Tuk: 3.28 g | z toho nas. MK: 1.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2595-cockova-polevka