Smažené falafelové kuličky a pyré z máslové dýně

Vyzkoušejte občas něco neobvyklého, co jste třeba ještě neochutnali. Třeba právě falafelové kuličky.

Ingredience (3 x porce)

na pyré

Postup přípravy

  1. Falafel si připravíme dle návodu na sáčku, a sice takto: Obsah sáčku smícháme v míse s 260 ml vroucí vody a necháme 15 minut odstát.
  2. Poté z těsta tvarujeme navlhčenými dlaněmi kuličky o velikosti čajové lžičky, které poté osmažíme dozlatova ze všech stran ve vyšší pánvi v dostatečném množství oleje při střední teplotě.
  3. Ze sáčku o hmotnosti 175 g připravíme cca 13 – 15 kuliček.
  4. Mezitím, co budeme čekat tu zmíněnou čtvrthodinu na falafel, oloupeme máslovou dýni, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostky. Dýni dusíme ve vývaru doměkka. Osolíme, opepříme.
  5. Po zchladnutí rozmixujeme tyčovým mixérem do požadované konzistence a vzniklé pyré zdobíme dozlatova osmaženou cibulkou.
  6. Falafelové kuličky s dýňovým pyré jsou jednoduchý, rychlý, netradiční pokrm.
  7. Nechte si chutnat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 244.61 kcal | Protein: 6.20 g | Sacharidy: 22.40 g | z toho cukr: 16.78 g | Tuk: 13.20 g | z toho nas. MK: 0.93 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2588-smazene-falafelove-kulicky-a-pyre-z-maslove-dyne