Vyzkoušejte občas něco neobvyklého, co jste třeba ještě neochutnali. Třeba právě falafelové kuličky.
Ingredience (3 x porce)
na pyré
Postup přípravy
Falafel si připravíme dle návodu na sáčku, a sice takto: Obsah sáčku smícháme v míse s 260 ml vroucí vody a necháme 15 minut odstát.
Poté z těsta tvarujeme navlhčenými dlaněmi kuličky o velikosti čajové lžičky, které poté osmažíme dozlatova ze všech stran ve vyšší pánvi v dostatečném množství oleje při střední teplotě.
Ze sáčku o hmotnosti 175 g připravíme cca 13 – 15 kuliček.
Mezitím, co budeme čekat tu zmíněnou čtvrthodinu na falafel, oloupeme máslovou dýni, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostky. Dýni dusíme ve vývaru doměkka. Osolíme, opepříme.
Po zchladnutí rozmixujeme tyčovým mixérem do požadované konzistence a vzniklé pyré zdobíme dozlatova osmaženou cibulkou.
Falafelové kuličky s dýňovým pyré jsou jednoduchý, rychlý, netradiční pokrm.
Nechte si chutnat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 244.61 kcal |
Protein: 6.20 g |
Sacharidy: 22.40 g |
z toho cukr: 16.78 g |
Tuk: 13.20 g |
z toho nas. MK: 0.93 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2588-smazene-falafelove-kulicky-a-pyre-z-maslove-dyne