Chutné rychlovky vznikají většinou náhodně, bez předchozího plánování, co bude zítra k večeři.
S hovězím masem se vám příprava sice maličko prodlouží, nicméně jde o recept velice jednoduchý a dobrý.
Ingredience (2 x porce)
na omeletu
na masovou směs
jako obloha
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené hovězí maso a restujeme.
Ochutíme chilli kořením a restujeme dál.
Přidáme rajčatový protlak, kapii nakrájenou na kousky, trošku podlijeme a dusíme.
Máme-li maso měkké a vydušenou přebytečnou tekutinu, vmícháme fazole bez nálevu. Prohřejeme, případně dosolíme.
Na omeletu si rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a přidáme kurkumu.
Na oleji zpěníme na drobno nakrájený pórek, vlijeme vejce a usmažíme omeletu.
Omeletu s masovo-fazolovou směsí můžeme podávat ještě s nakládanou červenou řepou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 633.10 kcal |
Protein: 55.88 g |
Sacharidy: 33.34 g |
z toho cukr: 14.15 g |
Tuk: 25.74 g |
z toho nas. MK: 11.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2585-vajecna-omeleta-se-smesi-mleteho-masa-a-fazoli