Vaječná omeleta se směsí mletého masa a fazolí

Chutné rychlovky vznikají většinou náhodně, bez předchozího plánování, co bude zítra k večeři.

S hovězím masem se vám příprava sice maličko prodlouží, nicméně jde o recept velice jednoduchý a dobrý.

Ingredience (2 x porce)

na omeletu

na masovou směs

jako obloha

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené hovězí maso a restujeme.
  2. Ochutíme chilli kořením a restujeme dál.
  3. Přidáme rajčatový protlak, kapii nakrájenou na kousky, trošku podlijeme a dusíme.
  4. Máme-li maso měkké a vydušenou přebytečnou tekutinu, vmícháme fazole bez nálevu. Prohřejeme, případně dosolíme.
  5. Na omeletu si rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a přidáme kurkumu.
  6. Na oleji zpěníme na drobno nakrájený pórek, vlijeme vejce a usmažíme omeletu.
  7. Omeletu s masovo-fazolovou směsí můžeme podávat ještě s nakládanou červenou řepou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 633.10 kcal | Protein: 55.88 g | Sacharidy: 33.34 g | z toho cukr: 14.15 g | Tuk: 25.74 g | z toho nas. MK: 11.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2585-vajecna-omeleta-se-smesi-mleteho-masa-a-fazoli