Sojové kostky se zeleninou a vařeným bramborem

Vyhýbáte se sojovému masu? Vyzkoušejte a uvidíte, že si ho oblíbíte.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Sojové kostky si necháme nabobtnat ve vývaru z kostky, sojové omáčky a soli alespoň 20 minut.
  2. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme vymačkané sojové kostky, orestujeme, zasypeme sladkou paprikou, opepříme a dále restujeme.
  3. Přidáme zeleninu čerstvou nebo mraženou – mrkev, hrášek, kukuřice nebo dle chuti. Podlijeme vývarem, který nám zůstal od namáčení sojového masa a dusíme. Postupně přidáme na kostky nakrájenou cuketu a pórek.
  4. Až je zelenina měkká, můžeme směs mírně zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě nebo tekutinu úplně vydusíme a nezahušťujeme.
  5. Dosolíme a podáváme s vařenými brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 303.61 kcal | Protein: 23.22 g | Sacharidy: 33.31 g | z toho cukr: 8.07 g | Tuk: 7.50 g | z toho nas. MK: 1.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2584-sojove-kostky-se-zeleninou-a-varenym-bramborem