Vyhýbáte se sojovému masu? Vyzkoušejte a uvidíte, že si ho oblíbíte.
Ingredience (4 x porce)
příloha
Postup přípravy
Sojové kostky si necháme nabobtnat ve vývaru z kostky, sojové omáčky a soli alespoň 20 minut.
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme vymačkané sojové kostky, orestujeme, zasypeme sladkou paprikou, opepříme a dále restujeme.
Přidáme zeleninu čerstvou nebo mraženou – mrkev, hrášek, kukuřice nebo dle chuti. Podlijeme vývarem, který nám zůstal od namáčení sojového masa a dusíme. Postupně přidáme na kostky nakrájenou cuketu a pórek.
Až je zelenina měkká, můžeme směs mírně zahustit škrobem rozmíchaným ve vodě nebo tekutinu úplně vydusíme a nezahušťujeme.
Dosolíme a podáváme s vařenými brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 303.61 kcal |
Protein: 23.22 g |
Sacharidy: 33.31 g |
z toho cukr: 8.07 g |
Tuk: 7.50 g |
z toho nas. MK: 1.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2584-sojove-kostky-se-zeleninou-a-varenym-bramborem