Cottage pizza

Odlehčenou variantou pizzy z kynutého těsta může být třeba pizza z cottage sýra.

Ingredience (3 x porce)

na těsto

na rajčatovou omáčku

na ozdobení pizzy

Postup přípravy

  1. Do kastrolku vložíme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bazalku, rajčatový protlak a zakápneme olivovým olejem.
  2. Za stálého míchání zvolna dusíme asi půl hodiny.
  3. Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto, které bude hutné a lepivé.
  4. Množství vloček a mouky by mělo odpovídat množství sýru cottage, tzn. kolik máme cottage v měrném hrnečku, tolik dáváme i vloček a mouky. Záleží tedy na velikosti kelímku se sýrem.
  5. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těsto přeneseme na pečící papír na plech a vymačkáme rukou do požadovaného tvaru a tloušťky. Ruce si předem namočíme.
  6. Pizzu poté potřeme vrstvou rajčatové omáčky, poklademe šunkou, na plátky nakrájenými žampiony a listy špenátu, na samotný konec kousky mozzarelly.
  7. Pečeme cca 25 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 510.72 kcal | Protein: 32.51 g | Sacharidy: 59.92 g | z toho cukr: 9.50 g | Tuk: 13.93 g | z toho nas. MK: 6.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2583-cottage-pizza