Odlehčenou variantou pizzy z kynutého těsta může být třeba pizza z cottage sýra.
Ingredience (3 x porce)
na těsto
na rajčatovou omáčku
na ozdobení pizzy
Postup přípravy
Do kastrolku vložíme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bazalku, rajčatový protlak a zakápneme olivovým olejem.
Za stálého míchání zvolna dusíme asi půl hodiny.
Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto, které bude hutné a lepivé.
Množství vloček a mouky by mělo odpovídat množství sýru cottage, tzn. kolik máme cottage v měrném hrnečku, tolik dáváme i vloček a mouky. Záleží tedy na velikosti kelímku se sýrem.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těsto přeneseme na pečící papír na plech a vymačkáme rukou do požadovaného tvaru a tloušťky. Ruce si předem namočíme.
Pizzu poté potřeme vrstvou rajčatové omáčky, poklademe šunkou, na plátky nakrájenými žampiony a listy špenátu, na samotný konec kousky mozzarelly.
Pečeme cca 25 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 510.72 kcal |
Protein: 32.51 g |
Sacharidy: 59.92 g |
z toho cukr: 9.50 g |
Tuk: 13.93 g |
z toho nas. MK: 6.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2583-cottage-pizza