Tradiční kuře na paprice má skvělou chuť a je oblíbené s těstovinami i knedlíkem. Vyzkoušejte obměnu v podobě zapékané varianty. U nás se kuře na paprice připravuje vždy ve více porcích, je to cesta, jak zvládnout vaření na dva dny najednou. Jednoduché zapečení znamená příjemnou změnu u druhého dne.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Ve velkém hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo a dáme restovat na kostičky nakrájenou cibuli. Ihned přidáme sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme trochou vody. Paprika musí být orestovaná, ale nesmí zhořknout.
Přidáme opláchnutá kuřecí stehna a zalijeme vodou tak, aby byla stehna celá ponořená. Přidáme grilovací koření a sůl.
Snížíme teplotu a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté maso vytáhneme, obereme a nakrájíme na menší kousky.
Vývar scedíme a necháme stranou.
Rozehřejeme máslo a zpěníme mouku. Většinou používám znovu stejný velký hrnec.
Zalijeme mlékem a rozmícháme hustou kaši. Ty pomalu a za stálého promíchávání metličkou ředíme vývarem. Množství regulujte podle hustoty omáčky.
Do hotové omáčky vrátíme kuřecí maso, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Vypneme.
Uvaříme těstoviny, hotové těstoviny rozdělíme do zapékacích misek, promícháme s omáčkou. Sypeme strouhaným sýrem a dáme zapékat na 10 minut do trouby na program grilování.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 790.67 kcal |
Protein: 33.57 g |
Sacharidy: 38.14 g |
z toho cukr: 5.51 g |
Tuk: 54.88 g |
z toho nas. MK: 26.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2580-zapekane-kure-na-paprice