Hovězí guláš pro rodinnou oslavu

Velká rodinná oslava se neobejde bez dobroty pro všechny. U nás připravujeme tradiční hovězí guláš ve velkém hrnci. Chutná výborně a příprava jídla pro tolik strávníků je díky němu poměrně snadná.

Ingredience (25 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky dáme do velkého hrnce na rozehřáté sádlo. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak, sladkou papriku. Promícháme s cibulí.
  2. Přidáme kostky hovězího masa. Promícháme a mírně orestujeme ve vlastní šťávě. Za stálého míchání restujeme asi 5 až 10 minut.
  3. Ve vedlejším hrnci o velkém objemu rozpustíme kostky bujonu v 5 litrech vody. Povaříme.
  4. Vývar budeme postupně přidávat k masu. Vždy po 2-3 naběračkách.
  5. Po prvním zalití vývarem dusíme asi 20 minut. Přivedeme k varu, dáme pepř, kmín, sůl, majoránku. Dusíme asi 2 hodiny.
  6. Pořád přiléváme vývar, aby bylo maso celé zalité.
  7. Dusíme maso doměkka. Přidáme celé množství bujónu. Vmíchám hotovou jíšku a zavařím do zhoustnutí.
  8. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a maďarskou pastu.
  9. Podáváme s knedlíky nebo chlebem. Kdo má rád pikantnější, může přidat cibuli nakrájenou na kolečka.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 305.17 kcal | Protein: 18.27 g | Sacharidy: 8.67 g | z toho cukr: 2.18 g | Tuk: 21.75 g | z toho nas. MK: 11.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2579-hovezi-gulas-pro-rodinnou-oslavu