Jednoduchý ananasový řez

Rychlý dezert na malý plech. Je dobré jej nechat přes noc zaležet, než se do něj pustíte. Nahoře můžete ozdobit šlehačkou.

Ingredience (15 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. Vezmeme dvě vyšší šlehací mísy a rozdělíme vajíčka na bílek a žloutek. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháme mouku.
  3. Do žloutků opatrně vařechou zamícháme sníh.
  4. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut. (Množství je na malý plech 30 × 40 cm).
  5. Vytáhneme a necháme chvíli vychladnout. Připravíme polevu.
  6. Ananasový kompot přelijeme i s tekutinou a přidáme 0,5 l vody. Tyčovým mixérem rozšleháme.
  7. Do směsi zamícháme cukr a pudinkové prášky. Směs začneme zahřívat a za stálého míchání přivedeme k varu.
  8. Povaříme do zhoustnutí, po varu cca 2 minuty. Necháme chvíli vychladnout, a ještě teplé naléváme na řez. Dáme do chladna zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 114.94 kcal | Protein: 2.66 g | Sacharidy: 22.70 g | z toho cukr: 17.01 g | Tuk: 1.52 g | z toho nas. MK: 0.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2575-jednoduchy-ananasovy-rez