Ředkvičkový salát s jarní cibulkou

Ředkvička je velmi zdravá pro svůj obsah vitamínů a minerálních látek, jako je vápník, hořčík, selen a draslík. Na jaře ji zařazujeme snad všichni do svého jídelníčku. Doporučuji vyzkoušet tento jarní salát.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Dobře očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky, vložíme do salátové mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Smetanu si si smícháme s citrónovou šťávou a vmícháme do salátu, který ozdobíme na dílky nakrájenými vejci a ozdobíme jarní cibulkou.
  3. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 168.40 kcal | Protein: 6.41 g | Sacharidy: 5.40 g | z toho cukr: 4.10 g | Tuk: 12.93 g | z toho nas. MK: 6.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2572-redkvickovy-salat-s-jarni-cibulkou