Ředkvička je velmi zdravá pro svůj obsah vitamínů a minerálních látek, jako je vápník, hořčík, selen a draslík. Na jaře ji zařazujeme snad všichni do svého jídelníčku. Doporučuji vyzkoušet tento jarní salát.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dobře očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky, vložíme do salátové mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.
Smetanu si si smícháme s citrónovou šťávou a vmícháme do salátu, který ozdobíme na dílky nakrájenými vejci a ozdobíme jarní cibulkou.
Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 168.40 kcal |
Protein: 6.41 g |
Sacharidy: 5.40 g |
z toho cukr: 4.10 g |
Tuk: 12.93 g |
z toho nas. MK: 6.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2572-redkvickovy-salat-s-jarni-cibulkou