Játrové rizoto je rychlý, nenáročný recept, při kterém si ušpiníte pouze jednu hlubší pánev a výsledek je výborný.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Cibuli si nakrájíme na kostičky, pórek na proužky a opečeme v předehřátém hrnci nebo hlubší pánvi na sádle.
Přidáme na kousky nakrájená játra, chvilku orestujeme, osolíme, opepříme a vsypeme propláchnutou rýži, zalijeme půl litrem vody, dáme zeleninový bujón, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme 20 minut do měkka na mírném plameni.
Podáváme s nastrouhaným sýrem a pórkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 468.38 kcal |
Protein: 29.56 g |
Sacharidy: 44.32 g |
z toho cukr: 2.28 g |
Tuk: 18.60 g |
z toho nas. MK: 9.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2567-jatrove-rizoto