Játrové rizoto

Játrové rizoto je rychlý, nenáročný recept, při kterém si ušpiníte pouze jednu hlubší pánev a výsledek je výborný.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme na kostičky, pórek na proužky a opečeme v předehřátém hrnci nebo hlubší pánvi na sádle.
  2. Přidáme na kousky nakrájená játra, chvilku orestujeme, osolíme, opepříme a vsypeme propláchnutou rýži, zalijeme půl litrem vody, dáme zeleninový bujón, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme 20 minut do měkka na mírném plameni.
  3. Podáváme s nastrouhaným sýrem a pórkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 468.38 kcal | Protein: 29.56 g | Sacharidy: 44.32 g | z toho cukr: 2.28 g | Tuk: 18.60 g | z toho nas. MK: 9.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2567-jatrove-rizoto