Cuketa v těstíčku z hrašky s lehkým bramborovým salátem
Pokrm je vhodný pro všechny, kteří se stravují bez lepku. Je chuťově skvělý a přitom zdravý, lehce stravitelný a na přípravu nenáročný.
Ingredience (2 x porce)
Bramborový salát
Postup přípravy
Uvaříme si brambory ve slupce do měkka. Po uvaření scedíme a oloupeme.
Chladné brambory si prolisujeme přes kráječ na brambory, přidáme nakrájenou jarní cibulku, kysanou smetanu, jogurt, sůl, pepř a promícháme. Necháme uležet v lednici.
Smícháme si hrašku s vodou a uděláme si hustší těstíčko. Přidáme grilovací koření, chilli a promícháme.
Cuketu si nakrájíme na středně velké plátky, obalujeme v těstíčku a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Necháme opéct z obou stran do zlatova.
Podáváme s uleženým bramborovým salátem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,197.76 kcal |
Protein: 36.95 g |
Sacharidy: 179.39 g |
z toho cukr: 15.05 g |
Tuk: 32.09 g |
z toho nas. MK: 12.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2564-cuketa-v-testicku-z-hrasky-s-lehkym-bramborovym-salatem