Cuketa v těstíčku z hrašky s lehkým bramborovým salátem

Pokrm je vhodný pro všechny, kteří se stravují bez lepku. Je chuťově skvělý a přitom zdravý, lehce stravitelný a na přípravu nenáročný.

Ingredience (2 x porce)

Bramborový salát

Postup přípravy

  1. Uvaříme si brambory ve slupce do měkka. Po uvaření scedíme a oloupeme.
  2. Chladné brambory si prolisujeme přes kráječ na brambory, přidáme nakrájenou jarní cibulku, kysanou smetanu, jogurt, sůl, pepř a promícháme. Necháme uležet v lednici.
  3. Smícháme si hrašku s vodou a uděláme si hustší těstíčko. Přidáme grilovací koření, chilli a promícháme.
  4. Cuketu si nakrájíme na středně velké plátky, obalujeme v těstíčku a klademe na pánev s rozehřátým olejem. Necháme opéct z obou stran do zlatova.
  5. Podáváme s uleženým bramborovým salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,197.76 kcal | Protein: 36.95 g | Sacharidy: 179.39 g | z toho cukr: 15.05 g | Tuk: 32.09 g | z toho nas. MK: 12.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2564-cuketa-v-testicku-z-hrasky-s-lehkym-bramborovym-salatem