Fazole s chutí po jemné tomatové omáčce. Podávané s uzeným masem jsou pochoutkou mezi luštěninami.
Ingredience (5 x porce)
Postup přípravy
Fazole si den předem namočíme. Druhý den propláchneme, přidáme čistou vodu a vaříme do měkka asi 60 minut. Před dovařením můžeme přidat plátky uzené krkovičky a chvíli společně povařit. Po uvaření uzené maso vytáhnout, použijeme při podávání pokrmu.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, chvíli orestujeme a zaprášíme moukou. Vznikne nám jíška.
Jíšku rozředíme vývarem z uvařených fazolí a vaříme do zhoustnutí. Vložíme scezené uvařené fazole, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek.
Podáváme s plátkem uzené krkovičky, který jsme povařili společně s fazolemi.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 670.18 kcal |
Protein: 47.68 g |
Sacharidy: 57.16 g |
z toho cukr: 5.48 g |
Tuk: 21.77 g |
z toho nas. MK: 7.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2563-bretanske-fazole-s-uzenym-masem