Bretaňské fazole s uzeným masem

Fazole s chutí po jemné tomatové omáčce. Podávané s uzeným masem jsou pochoutkou mezi luštěninami.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole si den předem namočíme. Druhý den propláchneme, přidáme čistou vodu a vaříme do měkka asi 60 minut. Před dovařením můžeme přidat plátky uzené krkovičky a chvíli společně povařit. Po uvaření uzené maso vytáhnout, použijeme při podávání pokrmu.
  2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, chvíli orestujeme a zaprášíme moukou. Vznikne nám jíška.
  3. Jíšku rozředíme vývarem z uvařených fazolí a vaříme do zhoustnutí. Vložíme scezené uvařené fazole, osolíme, opepříme a prolisujeme česnek.
  4. Podáváme s plátkem uzené krkovičky, který jsme povařili společně s fazolemi.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 670.18 kcal | Protein: 47.68 g | Sacharidy: 57.16 g | z toho cukr: 5.48 g | Tuk: 21.77 g | z toho nas. MK: 7.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2563-bretanske-fazole-s-uzenym-masem