Vepřová pečeně na víně a šalvěji
Vepřová pečeně je sušší typ masa, který vyžaduje pečlivou úpravu. Pomůže pomalé pečení na menší teplotu a polévání výpekem s vínem a bylinkami.
Ingredience (6 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vepřovou pečeni necháme vcelku. Opláchneme a pečlivě osolíme a opepříme ze všech stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
- Nakrájíme cibuli na kostičky a česnek nadrobno. Do pekáče vložíme sádlo, cibuli a česnek a rozehřejeme.
- Přidáme maso, kostí nahoru. Koření a šalvěj dáváme kolem masa. Podlijeme vodou a vínem.
- Vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Snížíme teplotu na 140 a pečeme asi 1,5 hodiny.
- Mezitím několikrát přelijeme výpekem a maso obrátíme.
- Nakonec odklopíme poklici, zapneme grilování s cirkulací vzduchu a krátce dopečeme barvu. Pečeně bude nádherně provoněná vínem a bylinkami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 411.02 kcal |
Protein: 24.36 g |
Sacharidy: 7.57 g |
z toho cukr: 1.82 g |
Tuk: 29.51 g |
z toho nas. MK: 10.17 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2556-veprova-pecene-na-vine-a-salveji