Vepřová pečeně na víně a šalvěji

Vepřová pečeně je sušší typ masa, který vyžaduje pečlivou úpravu. Pomůže pomalé pečení na menší teplotu a polévání výpekem s vínem a bylinkami.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou pečeni necháme vcelku. Opláchneme a pečlivě osolíme a opepříme ze všech stran. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Nakrájíme cibuli na kostičky a česnek nadrobno. Do pekáče vložíme sádlo, cibuli a česnek a rozehřejeme.
  3. Přidáme maso, kostí nahoru. Koření a šalvěj dáváme kolem masa. Podlijeme vodou a vínem.
  4. Vložíme do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Snížíme teplotu na 140 a pečeme asi 1,5 hodiny.
  5. Mezitím několikrát přelijeme výpekem a maso obrátíme.
  6. Nakonec odklopíme poklici, zapneme grilování s cirkulací vzduchu a krátce dopečeme barvu. Pečeně bude nádherně provoněná vínem a bylinkami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 411.02 kcal | Protein: 24.36 g | Sacharidy: 7.57 g | z toho cukr: 1.82 g | Tuk: 29.51 g | z toho nas. MK: 10.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2556-veprova-pecene-na-vine-a-salveji