Nakládané sýry jsou výbornou pochoutkou k vínu a pivu. Nakládat se dá téměř každý sýr, a proto vám doporučuji vyzkoušet mozzarelu, která chutná po čerstvých bylinkách a zároveň je ostrá po čili papričkách.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Sýr si nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem na jemné plátky a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
Suroviny vyrovnáme do sklenice, přidáme kapary, osolíme, opepříme.
Nasekáme si bylinky na drobno, ale necháme si i větvičku rozmarýnu a tymiánu na ozdobu. Zbytek přidáme k sýru a zalijeme olejem. Opatrně promícháme a dáme uležet na dva dny do chladna.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,609.73 kcal |
Protein: 35.73 g |
Sacharidy: 10.47 g |
z toho cukr: 4.22 g |
Tuk: 159.80 g |
z toho nas. MK: 27.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2545-mozzarella-v-oleji