Mozzarella v oleji

Nakládané sýry jsou výbornou pochoutkou k vínu a pivu. Nakládat se dá téměř každý sýr, a proto vám doporučuji vyzkoušet mozzarelu, která chutná po čerstvých bylinkách a zároveň je ostrá po čili papričkách.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Sýr si nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem na jemné plátky a chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  2. Suroviny vyrovnáme do sklenice, přidáme kapary, osolíme, opepříme.
  3. Nasekáme si bylinky na drobno, ale necháme si i větvičku rozmarýnu a tymiánu na ozdobu. Zbytek přidáme k sýru a zalijeme olejem. Opatrně promícháme a dáme uležet na dva dny do chladna.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,609.73 kcal | Protein: 35.73 g | Sacharidy: 10.47 g | z toho cukr: 4.22 g | Tuk: 159.80 g | z toho nas. MK: 27.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2545-mozzarella-v-oleji