Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné knedlíky z bramborového těsta se už v dnešní době moc neobjevují, alespoň já mám ten pocit. Ale určitě vyzkoušejte, jsou výborné.

Ingredience (5 x porce)

náplň

na polití

na posypání

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
  2. Studené je nastrouháme na jemno. Přidáme špetku soli, vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto.
  3. Z těsta si vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky těsta a do nich vždy zabalíme omyté a osušené švestky.
  4. Pokud máme švestky větší a nechceme obří knedlíky, balíme půlku.
  5. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a hned je zlehka zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Vaříme cca 6-8 minut.
  6. Hotové knedlíky podáváme sypané cukrem a kakaem a polijeme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 729.65 kcal | Protein: 10.67 g | Sacharidy: 75.22 g | z toho cukr: 19.07 g | Tuk: 42.52 g | z toho nas. MK: 26.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2544-svestkove-knedliky-z-bramboroveho-testa