Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Ovocné knedlíky z bramborového těsta se už v dnešní době moc neobjevují, alespoň já mám ten pocit. Ale určitě vyzkoušejte, jsou výborné.
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
náplň
-
na polití
na posypání
-
-
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
- Studené je nastrouháme na jemno. Přidáme špetku soli, vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a vypracujeme těsto.
- Z těsta si vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky těsta a do nich vždy zabalíme omyté a osušené švestky.
- Pokud máme švestky větší a nechceme obří knedlíky, balíme půlku.
- Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a hned je zlehka zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Vaříme cca 6-8 minut.
- Hotové knedlíky podáváme sypané cukrem a kakaem a polijeme rozpuštěným máslem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 729.65 kcal |
Protein: 10.67 g |
Sacharidy: 75.22 g |
z toho cukr: 19.07 g |
Tuk: 42.52 g |
z toho nas. MK: 26.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2544-svestkove-knedliky-z-bramboroveho-testa