Grilovaný hermelín se slaninou

Většina z nás má oblíbené grilované sýry. U nás doma grilujeme nejčastěji hermelín, doplněný slaninou, cibulkou a medvědím česnekem. K tomu nemůžou chybět brusinky a nebo ostružinový džem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Vezmeme si kus alobalu a položíme na něj dva plátky slaniny. Na slaninu položíme hermelín.
  2. Hermelín posypeme nasekanými lístky medvědího česneku a grilovacím kořením. Položíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli a další dva plátky slaniny.
  3. Hermelín pořádně zabalíme do alobalu, tak aby nám při grilování nevytekl a můžeme vložit na gril. Grilujeme asi 15 minut podle toho, jak bude sýr měkký.
  4. Můžeme podávat se zeleninou, brusinkami, ostružinovým džemem a tmavým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 831.24 kcal | Protein: 40.07 g | Sacharidy: 6.18 g | z toho cukr: 3.93 g | Tuk: 70.85 g | z toho nas. MK: 32.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2540-grilovany-hermelin-se-slaninou