Většina z nás má oblíbené grilované sýry. U nás doma grilujeme nejčastěji hermelín, doplněný slaninou, cibulkou a medvědím česnekem. K tomu nemůžou chybět brusinky a nebo ostružinový džem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Vezmeme si kus alobalu a položíme na něj dva plátky slaniny. Na slaninu položíme hermelín.
Hermelín posypeme nasekanými lístky medvědího česneku a grilovacím kořením. Položíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli a další dva plátky slaniny.
Hermelín pořádně zabalíme do alobalu, tak aby nám při grilování nevytekl a můžeme vložit na gril. Grilujeme asi 15 minut podle toho, jak bude sýr měkký.
Můžeme podávat se zeleninou, brusinkami, ostružinovým džemem a tmavým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 831.24 kcal |
Protein: 40.07 g |
Sacharidy: 6.18 g |
z toho cukr: 3.93 g |
Tuk: 70.85 g |
z toho nas. MK: 32.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2540-grilovany-hermelin-se-slaninou