Játra na tymiánu

Rychlovka, kterou připravíte v hluboké pánvi wok. Játra budou krásně měkká a šťavnatá.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit na 5 minut. Poté vodu vylijeme.
  2. V pánvi orestujeme na troše oleje cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Chvíli restujeme, až cibule změkne.
  3. Přidáme kuřecí játra a zprudka opečeme z jedné strany. Zasypeme paprikou, tymiánem a pepřem. Otočíme, zalejeme vývarem. Přidáme brambory a bobkový list. Do směsi prolisujeme česnek a nastrouháme jablko bez slupek. Sladšího jablka stačí jen polovina kusu.
  4. Snížíme teplotu a společně vaříme asi 15 minut.
  5. Nakonec osolíme a zjemníme smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 484.55 kcal | Protein: 29.70 g | Sacharidy: 32.48 g | z toho cukr: 9.98 g | Tuk: 24.09 g | z toho nas. MK: 10.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2537-jatra-na-tymianu