Rychlovka, kterou připravíte v hluboké pánvi wok. Játra budou krásně měkká a šťavnatá.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit na 5 minut. Poté vodu vylijeme.
V pánvi orestujeme na troše oleje cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Chvíli restujeme, až cibule změkne.
Přidáme kuřecí játra a zprudka opečeme z jedné strany. Zasypeme paprikou, tymiánem a pepřem. Otočíme, zalejeme vývarem. Přidáme brambory a bobkový list. Do směsi prolisujeme česnek a nastrouháme jablko bez slupek. Sladšího jablka stačí jen polovina kusu.
Snížíme teplotu a společně vaříme asi 15 minut.
Nakonec osolíme a zjemníme smetanou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 484.55 kcal |
Protein: 29.70 g |
Sacharidy: 32.48 g |
z toho cukr: 9.98 g |
Tuk: 24.09 g |
z toho nas. MK: 10.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2537-jatra-na-tymianu