Pohanková kaše zdobená ovocem, ořechy a datlovým sirupem

Na pohanku se stále docela zapomíná, proto vyzkoušejte třeba variantu nasladko, a to pohankovou kaši. Je to navíc bezlepková surovina, tudíž je vhodná pro každého, kdo lepek nesmí nebo ho konzumovat nechce.

Ingredience (1 x porce)

na ozdobu

Postup přípravy

  1. V kastrůlku zahřejeme rostlinné mléko a přidáme propláchnutou pohanku. Použila jsem lámanku, protože rychleji změkne než celá zrna.
  2. Za stálého míchání vaříme cca 10-15 minut.
  3. Mléka můžeme dát míň nebo víc, záleží, jakou konzistenci kaše upřednostňujeme.
  4. Hotovou kaši nalijeme do misky či na talíř. Ozdobíme banánem, jablky, sušenými brusinkami a směsí oříšků.
  5. Nakonec přidáme datlový sirup.
  6. Při zdobení se fantazii meze nekladou, záleží na momentální chuti.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 515.62 kcal | Protein: 14.20 g | Sacharidy: 58.13 g | z toho cukr: 20.27 g | Tuk: 24.72 g | z toho nas. MK: 4.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2535-pohankova-kase-zdobena-ovocem-orechy-a-datlovym-sirupem